Numărul 2 / 2009

 

 

 

 

 

Colocviul comemorativ / Colloque commémoratif

 

ILIE IOVĂNAŞ

Zborul frânt al unui Icar / Le vol brisé d'un Icare

 

Cluj-Napoca, 17-19 octombrie 2008

 

 

 

 

 

În 2008 s-au împlinit şaptezeci de ani de la naşterea profesorului Ilie Iovănaş, titular, timp de mai bine de 20 de ani, al Catedrei de Drept administrativ la Facutatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Din păcate, acelaşi an a marcat şi împlinirea a 5 ani de la trecerea în nefiinţă a profesorului Iovănaş, plecat mult prea devreme dintre noi.

 

Cu această ocazie, Facultatea de Drept (Catedra de Drept public) a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia „Henri Capitant" a prietenilor culturii juridice franceze - România şi cu Institutul de Drept Comparat al Facultăţii de Drept - Departamentul de Drept administrativ a organizat, o sesiune de comunicări ştiinţifice dedicată regretatului profesor, la care au participat teoreticieni şi practicieni ai dreptului administrativ, atât din ţară cât şi din străinătate.

 

Acest număr special al revistei cuprinde comunicările susţinute la această sesiune şi care au fost predate de autori redacţiei revistei Studia - Iurisprudentia până la data de 1 mai 2009.

 

_______________

 

 

            Soixante-dix ans nous séparent maintenant de la naissance du professeur Ilie Iovănaş, titulaire du cours de droit administratif à Cluj-Napoca pendant plus de vingt ans. Cette même année 2008 est aussi marquée par les cinq ans qui se sont écoulés de sa prémature disparition.

 

            Pour marquer le moment, la Faculté de Droit de l'Université « Babeş-Bolyai » de Cluj-Napoca (par sa Chaire de Droit Public), en colaboration avec l'Association « Henri Capitant » des amis de la culture juridique française - Roumanie et avec le Département de Droit administratif de l'Institut de Droit comparé ont organisé une session comémorative dédiée au professeur Iovănaş. Des théoriciens et des practiciens du droit administratif, roumains et étrangers, y ont participé.

 

            Ce numéro spécial de la revue Studia - Iurisprundetia contient les communications présentées lors de cette réunion ; les textes ont été livrés au colège de rédaction jusqu'au 1er mai 2009.

 

 


« Back